Ezeket a kérdéseket nyilván sokszor felteszik mostanában az érettségire készülő fiatalok, az őket tanító pedagógusok és a számukra szép jövőt remélő szüleik.

🧩A napokban a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által rendezett KARRIERBÖRZE rendezvényén mi, a SEAGULL Alapítvány és az ILS/KATEDRA Nyelviskola mint felnőttképzők is igyekeztünk jó válaszokat adni ezekre a kérdésekre a karrierjüket tervező fiatalok számára.

Az alapítványunkkal az utóbbi 10 hónapban arra kerestük a választ, HOGYAN VÁLTOZTATJA MEG a mesterséges intelligencia „berobbanása” mindannyiunk életét?

📌Tartottunk egy előadást a KARRIERBÖRZÉRE érkező, zömmel érettségi és pályaválasztás előtt álló fiatalok számára, ahol azt állítottuk a középpontba, hogyan segítheti már most a mesterséges intelligencia az ő mindennapjaikat, jövőtervezésüket.

🎤Elmondtuk, hogy nagymértékű és nagyon gyors változás következik be szinte a napjainkban a társadalom minden szegletében, területén és ezzel szinte kizárólag a gyors tanulással, kompetenciafejlesztéssel tudnak a fiatalok – is – lépést tartani.

📌📣Bemutattuk az alapítványuk új honlapját a www.mindigtanulunk.hu oldalt, ami – ahogy a neve is sugallja – a folyamatos tanulásra inspirálja az oldal látogatóit. Itt a honlapunkon kizárólag a mesterséges intelligencia mindennapokba történő bevezetésével foglalkozunk.

✅Bemutattuk az állásbörzén az online tananyagainkat, melyek őket is segíthetik a tanulásban, pályaválasztásban, munkakeresésben.

Példaként hoztuk, hogy a SEAGULL Alapítvány által kifejlesztett egyik tananyag – TANULJ TE is IDEGEN NYELVET a ChatGPT segítségével – hogyan segítheti őket akár már azonnal a nyelvi érettségire, nyelvvizsgára való felkészülésben.

🥇 Mutattunk arra is példát, hogyan támogathat egy pályakezdőt az AI a továbbtanulási irány megtalálásában, az új szakmák megismerésében vagy akár az önfejlesztésben.

📣Elmondtuk, hogy az AI rohamos terjedésével radikálisan megváltozik a munkaerőpiac, szakmák, szakmacsoportok szűnnek meg, de ezzel párhuzamosan át is alakulnak szakmák, vagy éppen új munkakörök jelennek meg.

👍Reméljük, hogy a „Mesterséges intelligencia a mindennapokban” c. előadásunkkal felhívtuk a fiatalok figyelmét arra, hogy a „JÖVŐ KULCSA” a tanulásban, önfejlesztésben áll.

MINDIG TANULUNK🙂