📌Ha ÁLLÁSKERESŐ vagy, akkor – jellemzően – minden gondolatod azon jár, hogyan találj magadnak a lehető leggyorsabban munkát.

🎯Az álláskeresők – képzési és munkalehetőségekkel – való bemutatása a Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályainak is, amikor megrendezi évről évre Nógrád városaiban a ÁLLÁSBÖRZE rendezvényeit.

👍Mi- a SEAGULL Alapítvány és az ILS/KATEDRA Nyelviskola képzési lehetőségekkel szoktunk előállni, amit javaslunk az álláskeresők számára. Jelen időszakban sajnos nagyon kevés támogatott képzés érhető el az álláskeresők számára, így ebben az évben kiemelten arra helyeztük a hangsúlyt, hogyan hozhatja saját magát jobb helyzetbe egy álláskereső tanulással, önképzéssel.

🎤Lehetőséget kaptunk arra, hogy a rendezvényen tartsunk egy előadást. Ezt mi arra használtuk, hogy bemutattuk a résztvevőknek hogy bizony, itt van már az életünkben a mesterséges intelligencia, ami akár fenyegetheti is az ő munkába állásukat.

🥇Elmondtuk, hogy ez persze abban az esetben nem következik be, ha ők maguk is kiállnak és tesznek magukért.

🎲Bemutattunk egy robotot, ami pl. RUBIK kocka világbajnokánál is gyorsabban- 0,38 mp alatt – rakja ki a kockát. Ez a bravúros teljesítmény elég nagy csodálkozást váltott ki a hallgatóság körében.

☹️Elképzelhető tehát, hogy ha – a sokéves fejlesztést követően – ezt egy robot meg tudja ezt a bonyolult műveletet csinálni, akkor mennyi munkakört, munkahelyet fog tudni a jövőben helyettesíteni. Akár az ő munkahelyüket is. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek betölthető munkakörök. Lesznek, csak mást kell csinálniuk, mást kell hozzá tudniuk a munkavállalóknak.

👍Első lépésben azt tanácsoltuk, hogy keressék meg az INGYENESEN rendelkezésre álló forrásokat. Megkérdeztük: kinek van telefon a zsebében? Nem nehéz kitalálni, hogy szinte mindenkinek volt.

Itt van tehát a legfontosabb tanulási forrás: a telefon és az internet.

🎯Ehhez kapcsoltuk aztán a legújabb lehetőséget, amit érdemes megismerni: ez pedig a mesterséges intelligencia, ami pillanatnyilag mindenkinek ingyenesen elérhető.

😊 Bemutattuk a SEAGULL Alapítvány új honlapját – www.mindigtanulunk.hu – oldalt, ami éppen erre irányítja a felnőttek figyelmét azzal, hogy kifejezetten a mesterséges intelligencia eszköztárának megismertetésével, illetve a tanulásba, önfejlesztésbe való bekapcsolásával foglalkozik.

😊Bemutattuk, hogy van ingyenesen elérhető facebook oldalunk, ahol sok érdekes információt osztunk meg. https://www.facebook.com/mindigtanulunk

📬Elmondtuk, hogy fel lehet iratkozni az ingyenes hírlevelünkre, melyből sok értékes tudás is nyerhető.

👩‍🏫Tartunk ingyenes webinárokat, amire fel lehet regisztrálni és az ott elhangzottakból tanulni.

A legközelebbit pl. október 26-án tartjuk, ahol bemutatjuk a mesterséges intelligencia alapjait és azt, hogyan lehet ezzel a tudással pl. egy történetet irni, vagy éppen olyan kérdéseket feltenni, amiből tanulni lehet.

👨‍👩‍👦‍👦Szintén ingyenes a honlapon elérhető egyik tananyagunk is, ami elsősorban szülőknek szól – https://www.mindigtanulunk.hu/chatgpt-te-is-forditsd-az…/

Kiemelten arról szól, hogyan segíthetik a szülők a mesterséges intelligencia segítségével gyermekeik vagy akár saját maguk tanulását.

🎧 Példaként elmondtuk, hogy az egyik legismertebb AI eszköz, a ChatGPT pl. segítheti őket, mint álláskeresőket abban, hogyan készüljenek fel pl. egy személyes vagy akár egy online állásinterjúra.

Ezeket a tippeket, anyagokat nem csupán az előadásunkban, hanem a standunkon is megmutattuk, a javaslatokat irásban akár el is vihették.

Többen mondták kicsit kétkedve, mit kezdenek az álláskeresők a mesterséges intelligenciával?

✅Az előadásunkban és a most leírtakban is arra hívjuk fel a figyelmet, hogy mint mindent, ezt az új eszköztárat is meg kell tanulnunk- de nem csupán egy álláskeresőnek, hanem mindannyiunknak.

Mert MINDIG TANULUNK😊